NOS SportAangepast

Van Grunsven: de deur op een kier

Voor Anky van Grunsven zijn de Wereldruiterspelen in Normandië een totaal nieuwe ervaring. Voor het eerst is ze geen deelneemster, maar begeleidster van Yessin Rahmouni en Danielle Heijkoop. Rahmouni werd echter snel uitgeschakeld en Heijkoop bleef thuis door de blessure van haar paard Kingsley Siro.

En dus is de voormalig kampioene in Caen 'gewoon' toeschouwer. Ze mist de wedstrijdsport, met alle bijbehorende spanningen, helemaal niet. "Wat ik wel mis, is het intensief trainen van een paard. Ik zou er graag eentje thuis hebben staan om te kijken hoever ik daarmee kan komen. Dat vond ik altijd al het leukste, de wedstrijden zelf niet."

"Ik stop niet definitief"

Hoewel van Grunsven nog steeds niet officieel is gestopt, wordt de kans op een nieuw toppaard á la Salinero of Bonfire wel steeds kleiner: "Ik word natuurlijk ook een dagje ouder en ben druk met het begeleiden van andere mensen. Misschien moet ik het ook gewoon een keer loslaten."

Al wil ze de sport misschien wel loslaten, Van Grunsven houdt de deur naar een terugkeer op een kier: "Ik neem geen definitief afscheid, omdat ik daar een hekel aan heb. Stel dat ik wel weer aan de gang ga, wil ik niet zeggen dat ik me weer heb bedacht. Ik kan gewoon moeilijk afscheid nemen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl