NOS SportAangepast

Radwanska snel uitgeschakeld

Agnieszka Radwanska is op de US Open al in de tweede ronde uitgeschakeld. De Chinese Peng Shuai was verantwoordelijk voor de verrassende eliminatie van de als vierde geplaatste Poolse: 6-3, 6-4.

Radwanska opende nog wel goed, kwam een break voor, maar Peng had de schade al snel hersteld. Met een fraaie lob brak de Chinese de Poolse even later voor een tweede keer, om met de eerste ace van de partij de set uit te serveren.

In de tweede set liet Radwanska vier breekkansen onbenut. Peng verzilverde haar derde kans, in de achtste game, en sloeg daarna op het derde matchpoint toe. Pengs beste prestatie op de US Open is het behalen van de vierde ronde.

Vroege aftocht Sloane Stephens

Ook Sloane Stephens sneuvelde in de tweede ronde. De Amerikaanse (21) stond een set en een break voor maar verloor alsnog. De Zweedse Johanna Larsson wees Stephens met 5-7, 6-4, 6-2 terug.

Larsson (ATP-96) had in New York haar vier vorige openingspartijen verloren en ondanks winst in de eerste ronde leek een vroege aftocht weer nabij. Zeker toen ze bij 5-4 voor de set mocht serveren en die kans liet liggen. Toen Stephens daarna op 3-0 kwam, leek het wel gedaan met de 26-jarige Zweedse.

Maar Larsson pakte de set, werkte in de derde set een vroege break achterstand weg en dieselde door naar de zege. Dit jaar bereikte de 26-jarige Zweedse ook al de derde ronde op Roland Garros.

Halep eenvoudig door

Simona Halep bereikte probleemloos de derde ronde. De als tweede geplaatste Roemeense won met 6-2, 6-1 van Jana Cepelova.

Cepelova had dit jaar in Charleston nog van Serena Williams gewonnen en nam tegen Halep brutaal een 2-0 voorsprong. De Roemeense, die in de eerste ronde een driesetter nodig had, ging daarna echter een versnelling hoger spelen en gunde de Slowaakse nummer 65 van de wereld nog maar één game.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl