NOS VoetbalAangepast

Rutten: we klaren dit klusje

Na de 1-1 van vorige week in Kiev moet Feyenoord donderdag in Rotterdam definitief afrekenen met Zorja Loegansk voor een plaats in het hoofdtoernooi van de Europa League. "We gaan dit klusje klaren", zei trainer Fred Rutten.

De 1-2 nederlaag van zondag tegen FC Utrecht was voor Rutten een wijze les. "We moeten meer in onze taak blijven spelen", aldus de coach. "Als je zowel in Europa als in de competitie speelt, moet je wat zuiniger omgaan met je energie en wat zuiniger spelen."

Rutten verwacht een defensieve tegenstander in De Kuip. "Ze gaan niet heel anders spelen dan daar. Ze geven de tegenstander de bal en wachten op fouten."

"Ideale gelegenheid"

Voor Ruben Schaken zou plaatsing voor de groepsfase van de Europa League ook persoonlijk een hoogtepunt zijn. Hij speelt sinds 2010 bij de Rotterdammers en was alleen nog maar actief in de voorronde van de Champions League en de Europa League. Volgens Schaken is de komende tegenstander zwakker dan de teams die Feyenoord eerder versloegen (AA Gent, Dynamo Kiev, Sparta Praag, Koeban Krasnodar, Besiktas).

"Ik weet als geen ander hoe de klap voelt om het niet te halen", aldus Schaken. "Dit is de ideale gelegenheid om het een keer te doen. Voor mezelf, maar ook voor de jonge jongens is het heel belangrijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl