NOS NieuwsAangepast

Jan Smit presenteert Televizier-gala

Het Gouden Televizier-Ring Gala wordt dit jaar gepresenteerd door Jan Smit. "Ik zakte zowat door m'n hoeven. Nooit gedacht dat ik dit zou mogen doen", was de eerste reactie van de Volendamse zanger.

Het publiek mag de komende weken weer zijn stem uitbrengen op zijn favoriete programma en favoriete presentator of presentatrice. De stemsite werd vanavond geopend in de uitzending van RTL Boulevard. Het gala wordt gehouden op donderdag 16 oktober.

Jan Smit won zelf in 2005 de publieksprijs voor zijn realityserie Gewoon, Jan Smit.

Kandidatenlijst

Dit jaar heeft het publiek ook voor het eerst invloed gehad op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring. Tot nu stelde de redactie van tv-gids Televizier zelf de hele kandidatenlijst samen.

Dit jaar zijn vijftien titels, waaronder Penoza, Roy Donders: stylist van het Zuiden en Boer zoekt vrouw automatisch op de selectielijst geplaatst, omdat ze in de top-3 waren geëindigd in vijf Televizier-verkiezingen. De andere 85 titels zijn alsnog geselecteerd door de redactie van Televizier.

Aanstormend Talent

De Gouden Televizier-Ring is al sinds 1964 dé televisieprijs van Nederland en wordt voor de 49ste keer uitgereikt. De verkiezing eindigt op maandagochtend 29 september. Er kan worden gestemd voor de categorieën beste programma, beste jeugdprogramma, beste vrouwelijke en mannelijke tv-persoonlijkheid en er is een Aanstormend Talent Award.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl