NOS SportAangepast

Skiffeur Braas naar halve finales

Op de vierde dag van de WK roeien in Amsterdam verschenen bij de heren mannen Oranjeboten aan de start. De oogst: twee olympische boten die zich voor de halve finales plaatsten en twee finaleplekken in niet-olympische klassen.

Skiffeur Roel Braas eindigde in zijn kwartfinale als tweede, op drie seconden van winnaar Marcel Hacker. De 37-jarige Duitser (brons op de Spelen van Sydney, wereldkampioen in 2002) had halverwege een kleine achterstand op Braas (27), maar roeide daarna bij hem weg.

De lichte dubbeltwee (Vincent en Tycho Muda) werd achter Duitsland en Zuid- Afrika derde in z'n kwartfinale. Ook dat was genoeg voor een halvefinaleplaats.

Holland Acht naar B-finale

De lichte dubbelvier, een niet- olympische klasse waaraan maar tien boten meedoen, werd in de herkansing tweede (op 3,5 seconde van Denemarken), genoeg voor een plaats in de finale.

De twee-met-stuurman (in een veld met twaalf boten) werd, net als maandag in de series, tweede. Het verschil met de superieure Duitsers was vijf seconden.

De dubbeltwee (Thijs van Luijk en Dirk Uittenboogaard) en de dubbelvier (Van Schie, Langen, Noordhuis en Klem) werden in de herkansingen uitgeschakeld. De Holland Acht werd verwezen naar de B- finale. Het voormalige vlaggenschip werd in zijn herkansingsrace vierde achter Frankrijk, Amerika en Wit-Rusland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl