NOS SportAangepast

Vrouwenacht naar herkansing

Van de vier Nederlandse vrouwenboten die woensdag bij de WK roeien op de Bosbaan in Amsterdam in actie kwamen, wisten de skiff en de dubbeltwee zich te plaatsen voor de halve finales. De vrouwenacht is veroordeeld tot de herkansing.

De acht roeide haar eerste race in Amsterdam; de series waren dinsdag afgelast omdat er vanwege de gedraaide wind geen eerlijke competitie meer mogelijk was.

Een dag later stelde de acht teleur. De boot eindigde in zijn serie als vijfde achter wereld- en olympisch kampioen VS, Groot-Brittannië, China en Duitsland. Donderdag zijn de herkansingen.

Halve finales

Skiffeuse Lisa Scheenaard eindigde in haar kwartfinales als derde, op ruime achterstand van Magdalena Lobnig uit Oostenrijk en de Deense Fie Erichsen, de nummer twee van de Spelen van 2012. De eerste drie gingen door.

Inge Janssen en Nicole Beukers roeiden in de eerste van vier herkansingsraces soeverein naar de zege. Het duo, dat bij de EK brons won, leidde van start tot finish. De vier-zonder-stuurvrouw redde het niet. De niet-olympische boot (José van Veen, Lies Rustenburg, Kirsten Wielaard en Janneke van der Meulen) eindigde als derde in de herkansing. Het verschil met nummer twee Oekraïne was 1,5 seconde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl