NOS NieuwsAangepast

'Bonnie en Clyde' bekennen schuld

De man en vrouw die als een soort Bonnie en Clyde in februari meerdere gewelddadige inbraken pleegden in Noord-Brabant en het oosten van het land, hebben grotendeels bekend. Dat heeft hun advocaat Plasman gezegd. Details wil hij niet geven.

Het duo Marcos van der P. en Enise B. hebben wekenlang tegenover de politie en justitie gezwegen. Het is onduidelijk waarom ze nu wel een bekentenis hebben afgelegd.

De twee braken begin dit jaar in verschillende woningen in en namen in enkele gevallen met geweld hun slachtoffers mee in de kofferbak van een auto. Die werden later weer vrijgelaten. In een geval werd iemand meegenomen naar een camping in Enschede en daar in zijn buik geschoten; het slachtoffer overleefde dat.

Vanwege het gebruikte geweld werd in februari een klopjacht op 'Bonnie en Clyde' geopend die in Duitsland eindigde. Ze werden in een Duits hotel herkend en gearresteerd. Het duurde een tijd voordat ze werden uitgeleverd omdat ze niet wilden meewerken aan hun uitlevering.

Volgende week dinsdag wordt in de rechtbank in Assen een pro-formazitting gehouden. Dan wordt bepaald of het tweetal langer in voorarrest blijft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl