NOS VoetbalAangepast

Volop drukte op de transfermarkt

De transfercarrousel in het voetbal draait al weken op volle toeren, maar het einde is bijna in zicht. Op maandag 1 september, om middernacht, sluit de transferperiode. Welke clubs speuren de markt nog af naar versterkingen en welke spelers hebben hun koffers stiekem al klaarstaan? Een overzicht.

In Nederland was Ajax lange tijd op zoek naar een spits. De flirt met Samuel Eto'o liep uit op een blauwtje: de spits uit Kameroen heeft inmiddels getekend bij Everton. Ook namen als Loïc Remy (QPR), Diego Forlán (Cerezo Osaka) en Kevin Kuranyi (Dinamo Moskou) passeerden de revue in het geruchtencircuit.

Maar het lijkt erop dat trainer Frank de Boer in de spits toch genoegen zal moeten nemen met de vooralsnog niet vertrokken Kolbeinn Sigthórsson en de aankopen Arkadiusz Milik en Richairo Zivkovic. Met vrees wordt in Amsterdam gekeken naar Daley Blind, die sinds het WK zeer populair is in het buitenland. Verder zit keeper Kenneth Vermeer onrustig op de bank: hij wil weg, maar wacht nog op een geschikte club.

Feyenoord zoekt spits

Feyenoordkan na het vertrek van Graziano Pellè (Southampton) ook nog wel een topspits gebruiken, ondanks de huur van Collins Kazim-Richards van Bursaspor. De voornaamste kandidaat lijkt nog altijd Bas Dost. De spits van VfL Wolfsburg staat al langer in de belangstelling. Volgens de laatste berichten zouden de Duitsers bereid zijn om hem voor 1,5 miljoen euro te verhuren.

De Rotterdammers zouden ook een oogje hebben op Dario Cvitanich, de voormalige Ajacied die nu actief is in Nice. Feyenoord-trainer Fred Rutten zou afgelopen weekend naar Frankrijk zijn afgereisd om Cvitanich te bekijken, maar de Argentijn bleek vanwege een blessure niet te spelen. Daarnaast zou Feyenoord middenvelder Karim El Ahmadi graag willen terughalen van Aston Villa.

Feyenoord verloor deze transferperiode al een groot deel van zijn defensie en gevreesd wordt dat ook Jordy Clasie nog naar het buitenland verhuist. Southampton, de club van Ronald Koeman, en FC Porto zouden in de markt zijn voor de middenvelder. Feyenoord wil zelf graag nog af van de overbodige Wesley Verhoek en Ruud Vormer.

PSV is bijna klaar

PSV heeft deze transferperiode goede zaken gedaan met onder anderen Luuk de Jong, Karim Rekik en Andrés Guardado. Bovendien wist de club de door velen begeerde Memphis Depay te behouden en ook Georginio Wijnaldum is vooralsnog niet ingegaan op de belangstelling van Paris Saint-Germain.

De Eindhovenaren hopen alleen nog een centrale verdediger aan te trekken. Dan is de selectie van trainer Phillip Cocu rond.

Van Ginkel, Torres naar Milan?

Op de internationale transfermarkt vliegen de miljoenen al enkele weken in de rondte, met de afgelopen dagen onder meer de transfer van Mario Balotelli (van 20 miljoen van AC Milan naar Liverpool) en Ángel Di María (voor 75 miljoen van Real Madrid naar Manchester United). Wat speelt er momenteel nog meer?

AC Milan is met Chelsea in onderhandeling over een overgang van Marco van Ginkel. Er is wel een probleem: Milan wil de voormalige Vitesse-speler huren met een optie tot koop, maar Chelsea wil hem alleen verhuren. Ook over Fernando Torres, derde spits bij Chelsea, wordt gesproken. AC Milan wil de Spaanse international huren, maar Torres zou liever definitief uit Londen vertrekken.

Het geplaagde Manchester United is volgens Britse media ondanks de komst van Di María nog niet klaar op de transfermarkt. Met name Daley Blind en de middenvelders Joe Allen (Liverpool) en Arturo Vidal (Juventus) worden veel genoemd bij de ploeg van Louis van Gaal.

Falcao naar Real Madrid?

Real Madrid is volgens Franse media ook nog niet uitgewinkeld. De Koninklijke heeft blijkbaar nog een spits nodig, want naar verluidt zou de club de miljoenen van Di María willen gebruiken om Radamel Falcao los te weken van AS Monaco. De Colombiaan is sowieso geliefd, want ook Juventus en Arsenal zouden geïnteresseerd zijn in de aanvaller.

Arsenal roert zich weer op de transfermarkt vanwege de blessure van spits Olivier Giroud. Behalve over Falcao zouden de The Gunners ook nadenken over Edinson Cavani (PSG) en Danny Welbeck (Manchester United).

Mobieltjes uit

Over vijf dagen is de transferperiode afgelopen. Dan kunnen de mobieltjes van de zaakwaarnemers uit en weten alle voetballers, en niet te vergeten ook de voetbalfans, waar ze aan toe zijn. Tot de winterstop, wanneer de transferwindow weer opengaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl