NOS WielrennenAangepast

Wiggins mikt op werelduurrecord

Fabian Cancellara had het op zijn verlanglijst staan voor dit jaar, maar Bradley Wiggins is hem waarschijnlijk voor: een poging het werelduurrecord te breken. De Brit onthult in The Guardian dat hij het op zijn agenda heeft staan voor 2015.

"Ik hoop dat ik het kan breken en dat ik de weg kan plaveien voor de volgende renner, of het nu Fabian of Tony (Martin, red.) is", aldus de Tour-winnaar van 2012. "Als ik het daadwerkelijk doe, zal het eind juni zijn. Dan is het goed weer, heb ik Parijs-Roubaix achter de rug en past het qua trainingsarbeid mooi in mijn schema."

Wiggins is nog in onderhandeling met Sky over een nieuw contract. Teambaas Dave Brailsford is een voorstander van een aanval op het record, dat door de UCI vastgesteld is op dat van de Tsjech Ondrej Sosenka, die in 2005 in een uur 49,7 kilometer aflegde.

WK en Groot-Brittannië

In 2014 heeft Wiggins nog twee doelen: de WK-tijdrit in Spanje (24 september) en eerst de Ronde van Groot-Brittannië, die op zondag 7 september begint. Die koers won hij in 2013. "Het zal mooi zijn om daar te starten met het rugnummer 1, omdat ik in andere koersen die ik won daar de kans niet voor kreeg", deelt Wiggins andermaal een sneer uit aan Sky vanwege het niet opstellen van hem in de Tour van 2013.

Chris Froome kreeg toen de voorkeur, net als voor de Vuelta van dit jaar, waaraan Wiggins eigenlijk ook wilde deelnemen. "Ik wilde twee weken meedoen aan de Vuelta, net als Tony Martin. Maar Sky is nu in de Vuelta om de koers te winnen en het zou niet correct zijn als ik mee zou doen en uit zou stappen na een week."

Voor de tijdrit heeft Wiggins goede hoop. "Ik ben waarschijnlijk een stuk verder dan ik vorig jaar was en hoewel Tony vorig jaar domineerde, gaf ik toen slechts 46 seconden toe. En als je het sec bekijkt, is dat niet veel gezien het aantal kilometers." De Brit gelooft dat het parcours hem nu ook beter ligt. "Het is heuvelachtiger in de finale, dus heb ik een betere kans. Het zal gaan tussen dezelfde drie, vier renners: Fabian, Tony, Chris (Froome, red.) en mijzelf."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl