NOS SportAangepast

"Sijsling heeft een probleem"

Dagelijks blikt NOS-commentator Marcella Mesker terug en vooruit op de wedstrijden van de US Open. De teloorgang van het Nederlandse tennis en de samenwerking tussen Roger Federer en Michael Jordan hielden de gemoederen bezig op de tweede speeldag.

Robin Haase verloor op curieuze wijze van Andy Murray, Kiki Bertens had last van een maagvirus en nu is het toernooi van Igor Sijsling ook voorbij. Hierdoor zijn alle Nederlanders uitgeschakeld in het enkelspel in New York.

"Niet de eerste keer"

Ook aan de eliminatie van Sijsling zat een verhaal vast. De Amsterdammer startte goed in zijn duel met de onbekende Dominicaan Victor Estrella Burgos, maar werd naar eigen zeggen bevangen door de hitte. "Het is niet de eerste keer", is Mesker kritisch. "Dit jaar op de Australian Open stortte hij ook in en zat hij tegen de kramp aan."

"Ik kan me Roland Garros nog herinneren, vorig jaar tegen (Tommy) Robredo: 2-0 voor in sets, maar in vijf sets verliezen. Een fysieke strijd, maar het lukte hem niet."

"Hier moet je tegen kunnen"

Ook tijdens de Australian Open van 2013 klaagde Sijsling over de warme omstandigheden. "We weten dat hij geen liefhebber van de hitte is, maar dan heb je als proftennisser toch een probleem", vindt Mesker. "Wil je meedoen in de top, dan moet je daar dus tegen kunnen."

Mesker vindt dat Sijsling een voorbeeld moet nemen aan de wereldtoppers. "Andy Murray traint een maand in de hitte van Miami. Ik kan me Justine Henin herinneren. Zij ging in Florida op het heetst van de dag met autobanden slepen om aan de Amerikaanse warmte te wennen. Dat zal Sijsling ook moeten doen."

Sijsling verloor van de 34-jarige Estrella Burgos, de mondiale nummer 80 die zijn debuut in het hoofdtoernooi van de US Open maakte. "Sijsling maakte gehakt van zijn tegenstander, maar ineens gaat de vermoeidheid meespelen. Die Dominicaanse man begon op te leven en profiteerde van het slechtere spel van Sijsling."

Federer tennist op Air Jordans

In het Arthur Ashe Stadium vond Federer in straight sets zijn weg naar de tweede ronde. Vooral de aanwezigheid van oud-basketballer Michael Jordan in de spelersbox van Federer hield de gemoederen bezig. "Samen hebben ze een tennisschoenlijn ontwikkeld, dus het was ook een PR-stuntje", verklaart Mesker. "Dat was prachtig in het volle stadion."

"Federer is fris. Hij won de US Open weliswaar voor het laatst in 2008, maar wie weet... Gister was weer een mooi staaltje klasse dat hij liet zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl