NOS SportAangepast

Dex Elmont uitgeschakeld op WK

Judoka Dex Elmont is al in de derde ronde van de WK judo in Tsjeljabinsk uitgeschakeld. De Rotterdammer verloor daarin verrassend met ippon van Roeslan Oroejov, nadat hij een ronde eerder nog overtuigend van de Saudiër Jaber Alharthi had gewonnen.

Regerend Europees kampioen Elmont, die twee keer zilver en een keer brons op eerdere WK's won, verslikte zich vervolgens in Oroejov. Elmont zette aan aanval in, maar de Azeri nam die over en scoorde een half punt (waza-ari). De 30-jarige Elmont wilde de schade snel repareren, ging echter overhaast te werk en belandde weer half op zijn rug toen Oroejov opnieuw een aanval wist te counteren.

"Te veel risico"

"Ja, ik denk dat ik te veel risico nam", regeerde de teleurgestelde Elmont. "Er was nog genoeg tijd. Ik had hem eerst moeten slopen zodat hij moe was en dan erin komen. Nu heb ik verloren van iemand waar ik normaal gesproken van win. Misschien wel omdat ik met te goed voelde en daardoor niet voorzichtig genoeg was."

Arens: absolute desillusie

Bondscoach Maarten Arens noemt de vroege uitschakeling van Europees kampioen Elmont "een absolute desillusie". "Dex had hier gewoon de kwartfinale moeten halen en daarna kan het alle kanten op", aldus Arens. "Dit is vreselijk balen."

Volgens de bondscoach had Elmont in de klasse tot 73 kilogram niet mogen verliezen van Roestam Oroejov uit Azerbeidzjan. Oroejov begon nota bene met een ribblessure aan de partij. "Dex wilde te vroeg, te snel en nam te veel risico's. De nederlaag is voor mij onbegrijpelijk."

Arens wijst echter wel op het grillige karakter van de WK, waarbij vele favorieten voortijdig sneuvelden. "Dit is een gek toernooi."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl