NOS NieuwsAangepast

Vreedzaam protest in Ferguson

Een groep van ruim honderd demonstranten heeft vreedzaam gedemonstreerd in de Amerikaanse stad Ferguson. Ze eisen de arrestatie van Darren Wilson, de agent die de zwarte tiener Michael Brown begin deze maand doodschoot.

De menigte liep vanaf het stadhuis van Ferguson richting de rechtbank. Daar werden de mensen tegengehouden door een kleine politiemacht van hoofdzakelijk agenten op fietsen. Vijf demonstranten mochten doorlopen en konden er uiteindelijk in gesprek met een officier van justitie.

"Alleen al het feit dat hij het gesprek met ons wilde aangaan, toont dat we serieus worden genomen", zei een van de betogers die bij de ontmoeting was.

Vreedzaam

De rust lijkt langzaam terug te keren in Ferguson, waar begin deze maand rellen uitbraken nadat de 18-jarige Brown was doodgeschoten. Bijna elke avond waren er rellen en plunderingen. Vooral tijdens de protesten en demonstraties was er sprake van geweld.

Gouverneur Jay Nixon van de Amerikaanse staat Missouri riep de noodtoestand uit en stuurde de Nationale Garde naar Ferguson. Die kon na drie dagen weer terug en sindsdien is het relatief rustig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl