NOS VoetbalAangepast

"Miserabele start Van Gaal"

De koppen in de Britse pers zijn niet mals na de nederlaag van Manchester United in de tweede ronde van de League Cup bij Milton Keynes (4-0), een club uit de derde klasse die nota bene pas tien jaar geleden werd opgericht uit de overblijfselen van Wimbledon. "Van Gaals flops vernietigd en vernederd", kopt The Daily Mail.

De BBC maakt er van: "Manchester United kapotgemaakt door Dons". Om daarna de start van de voormalige bondscoach bij United te duiden: "Louis van Gaals miserabele start als de baas van Manchester United zet zich voort met een gigantische shock."

De spelers zouden genoeg klasse moeten hebben om zich te ontdoen van dit team, zo luidt de conclusie. De BBC zag een foutenfestival van een ongeïnspireerd United met Van Gaal die zich gedurende de avond maar "stilletjes ophield aan de zijlijn".

Vernedering

"MK Dons vernedert United", moest ook The Guardian concluderen. De krant constateert dat de gedwongen wissel van Shinji Kagawa in de negentiende minuut Van Gaal slecht uitkwam, maar dat was geen excuus voor de manier waarop United achter kwam te staan. Zoals Van Gaal zelf na de wedstrijd zei: "We waren ongelukkig, omdat zij onze fouten gelijk afstraften."

Wellicht was United niet gewend aan dit niveau, gisten de media. Het was voor het eerst sinds 1995 dat de club in de tweede ronde van de League Cup moest uitkomen na de slechte klassering in de competitie (zevende) van vorig seizoen.

Hoewel de oefencampagne in de Verenigde Staten zonder een smetje verliep, wacht Van Gaal na drie officiële wedstrijden nog altijd op zijn eerste zege. Na de nederlaag tegen Swansea City (1-2), de remise bij Sunderland (1-1) en nu deze nederlaag tegen Milton Keynes (4-0), wacht zaterdag de competitiewedstrijd bij Burnley.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl