NOS SportAangepast

15-jarige stunt tegen Cibulková

Catherine Bellis heeft in de eerste ronde van de US Open voor een daverende verrassing gezorgd. De pas 15-jarige Amerikaanse won in New York met 6-1, 4-6, 6-4 van Dominika Cibulková.

Bellis staat op de wereldranglijst maar liefst 1.198 plaatsen lager dan de als twaalfde geplaatste Slowaakse, die dit jaar nog de finale wist te halen op de Australian Open.

De Amerikaanse, in juni bij de junioren verliezend finaliste op Roland Garros, was oppermachtig in de eerste set. Ze toonde zich ook nog eens mentaal sterk door na het verloren tweede bedrijf alsnog de overwinning uit het vuur te slepen, ondanks een break achterstand in de derde set.

Bellis is de jongste Amerikaanse die een partij op de US Open weet te winnen sinds Mary Joe Fernandez, die in 1986 eveneens op 15-jarige leeftijd een overwinning boekte op Flushing Meadows.

Moeizame overwinning Azarenka

Viktoria Azarenka had haar handen vol aan Misaki Doi. De als zestiende geplaatste Wit-Russin won uiteindelijk met 6-7 (3), 6-4, 6-1.

Azarenka had dit seizoen veel last van blessures en kende tegen Doi, de nummer 91 van de wereld, een moeizame start. De Japanse imponeerde met fraaie punten, maar gaf als het echt spannend werd niet thuis, waardoor Azarenka alsnog met de overwinning aan de haal ging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl