Sijsling: felle zon speelde me parten

Igor Sijsling was dinsdag hard op weg naar de tweede ronde van de US Open. De 27-jarige Amsterdammer won de eerste set van de Dominicaan Victor Estrella Burgos en kwam in de tweede met 4-1 voor, maar daarna kantelde de partij.

"Op een gegeven moment kon ik gewoon niet meer met de zon overweg", aldus Sijsling, die de partij uiteindelijk in vier sets verloor.

"Het is niet nieuw dat ik daar last van heb", verzuchtte de laatst overgebleven Nederlander in het enkelspel. "Ik vind het moeilijk daar iets aan te doen. Het slaat in als een bom. Ik voel mijn hartslag in mijn hoofd. Mijn huid raakt geïrriteerd en ook de coördinatie is dan steeds minder goed."

Ook zonproblemen in dagelijks leven

Volgens Sijsling hebben de hoofdpijnproblemen weinig te maken met fitheid. "Ik ben hard bezig geweest om fit te zijn. Als ik geen last van die zon had gekregen, dan had ik goede kansen gehad om te winnen", sprak hij teleurgesteld.

"Ik heb er ook wel last van in het dagelijks leven en daarom ga ik ook niet op zonnige vakanties. Er is niet zoveel aan te doen. Ik word er zo langzamerhand een beetje moe van."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl