Maribor naar CL ten koste van Celtic

Maribor heeft zich door een 1-0 zege bij Celtic geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Het eerste duel in Slovenië was geëindigd in 1-1.

Na een matige eerste helft schroefden de Schotten het tempo op. Meer dan een schot van Callum McCgregor op de lat leverde dat niet op.

Maribor kreeg meer vat op het duel, werd af en toe gevaarlijk en dat leidde tot de winnende goal. Uit de kluts kwam de bal bij Marcos Tavares, die raak schoot. Kort voor tijd miste Virgil van Dijk (Celtic) nog een opgelegde kans.

Zenit overtuigend naar groepsfase

Zenit St. Petersburg plaatste zich eerder op de avond vrij eenvoudig voor de groepsfase. De Russische ploeg versloeg op eigen veld Standard Luik in de return van de play-offs met 3-0. Het team van coach André Villas-Boas had het eerste duel in België al met 1-0 gewonnen.

De Braziliaan Hulk nam na de rust twee treffers voor zijn rekening. De Venezolaan Salomón Rondón had in de eerste helft de Russen al op een 1-0 voorsprong gezet. Zenit moest al vanaf de 44ste minuut met tien man verder na een tweede gele kaart voor Viktor Fajzoelin.

Ook Standard Luik, dat doorgaat in de Europa League, beëindigde de wedstrijd met tien man na een rode kaart voor Ricardo Faty.