NOS SportAangepast

Ferrer en Nishikori ronder verder

David Ferrer heeft vier sets nodig gehad om de tweede ronde van de US Open te halen. De Spanjaard, die in 2007 en 2012 de halve finales haalde in New York, rekende met 6-2, 6-1, 2-6, 6-2 af met Damir Dzumhur.

De 21-jarige Bosniër, die pas zijn derde grand slam-toernooi speelde, kwam er in de eerste twee sets niet aan te pas. De Spanjaard had echter een inzinking in het derde bedrijf. Dzumhur, de nummer 119 van de wereld profiteerde, maar kon het Ferrer daarna niet meer lastig maken.

"Het was door de hitte zwaar vandaag", zei Ferrer. "Ik baalde van die verloren set. Ik ben daarna punt voor punt gaan spelen, waardoor ik me weer beter kon concentreren."

Ook Nishikori door

Kei Nishikori bereikte de tweede ronde ten koste van de met een wildcard toegelaten Amerikaan Wayne Odesnik. De als tiende geplaatste Japanner won de eenzijdige partij met 6-2, 6-4, 6-2.

Nishikori speelde zijn laatste toernooi eind juli en liet daarna een cyste aan zijn voet verwijderen. Het was dan ook onzeker of hij deel zou nemen aan de US Open. Van vormgebrek was in elk geval weinig te merken in zijn partij tegen Odesnik, al liet de Japanner wel tien van zijn zestien breekkansen onbenut.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl