Sijsling druipt af in de hitte

Igor Sijsling is bij de US Open in de eerste ronde uitgeschakeld door de 34-jarige Dominicaanse debutant Victor Estrella Burgos. Hij stond een set en een dubbele break voor, maar werd bevangen door de hitte en verloor met 6-2, 4-6, 3-6, 2-6.

Ook Robin Haase en Kiki Bertens waren niet fit bij hun nederlagen in de eerste ronde. In het kwalificatietoernooi trokken Thiemo de Bakker en Jesse Huta Galung zich ook al met een blessure terug. Kommer en kwel dus in New York voor de Nederlanders.

Dubbele fouten

Sijsling raffelde de eerste set af in 22 minuten en stond daarna al snel met 4-1 voor. Maar toen stortte hij fysiek in. Hij raakte geen bal meer en verloor vijf games op rij. In zowel de derde als de vierde set sloeg hij ook nog eens een dubbele fout op breakpoint tegen.

Met zijn comeback veroverde Estrella Burgos de sympathie van het publiek. Met serve-volleyspel probeerde Sijsling te redden wat er te redden viel. Maar meer dan een paar games leverde die alles-of-niets strategie niet op.

Estrella Burgos dacht bij 5-2 in de vierde set uit te serveren op 40-0, vierde de overwinning al na 'ace', maar zijn service bleek uit te zijn. Sijsling werkte toen nog twee matchpoints weg en capituleerde bij de derde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl