NOS NieuwsAangepast

Porosjenko: bestand in de maak

Er wordt een plan voorbereid voor een staakt-het-vuren tussen het Oekraïense leger en de pro-Russische separatisten. Dat zei de Oekraïense president Porosjenko na een bijna twee uur durend overleg met zijn Russische collega Poetin. De twee hadden een overleg onder vier ogen in de Wit-Russische hoofdstad Minsk.

Poetin beaamde dat er snel een einde moet komen aan het bloedvergieten, maar dat het aan Kiev is om te komen tot een wapenstilstand tussen het Oekraïense regeringsleger en de separatisten.

Kazachstan

De ontmoeting had plaats tijdens een geplande bijeenkomst van Rusland en een aantal buurlanden. Aansluitend aan het overleg met Porosjenko begon Poetin een vergadering met de Wit-Russische gastheer president Loekasjenko en met president Nazarbajev van Kazachstan. Dat gesprek gaat vermoedelijk over douane-kwesties en handelsvoorwaarden en de vraag in hoeverre die ook voor Oekraïne zouden moeten gelden.

Vanmiddag was er eerst een brede vergadering met Loekasjenko en vertegenwoordigers van de Europese Unie, die in het conflict in Oost-Oekraïne bemiddelen. Na de gezamenlijke avondmaaltijd trokken Poetin en Porosjenko zich met z'n tweeën terug achter gesloten deuren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl