NOS VoetbalAangepast

Van Gaal: Di María is wereldklasse

Louis van Gaal kan vanaf nu officieel gebruikmaken van de diensten van Angel Di María. De Argentijn doorstond dinsdag de medische keuring van de club en komt voor een recordbedrag van 75 miljoen euro van Real Madrid. Di María tekent voor vijf jaar.

Wereldklasse

Van Gaal, sinds deze zomer coach van de 'Red Devils', is in zijn nopjes met de komst van de razendsnelle Argentijn: "Di María is van wereldklasse. Zijn dribbels en passeerbewegingen zijn een lust voor het oog. Hij is een uitstekende versterking."

Manchester United, dat de competitie met één punt uit twee wedstrijden stroef is begonnen, heeft sinds de komst van Van Gaal als coach ruim 168 miljoen euro uitgegeven. Eerder al werden linksback Luke Shaw (Southampton), middenvelder Ander Herrera (Athletic Bilbao) en Marcos Rojo (Sporting Lissabon) naar Old Trafford gehaald.

De transfersom voor Di María is een Brits record, dat tot vandaag op naam stond van Fernando Torres. De Spanjaard werd in 2011 voor ruim 58 miljoen euro door Chelsea gekocht van Liverpool.

Di María, die bij Real Madrid op de reservebank belandde, kijkt uit naar de samenwerking met Van Gaal. "Hij is een fantastische coach met een geweldige staat van dienst", aldus de Argentijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl