NOS SportAangepast

Simpele zege Kvitová en Bouchard

Petra Kvitová heeft niet diep hoeven gaan om de tweede ronde van de US Open te halen. De winnares van Wimbledon gunde haar opponente Kristina Mladenovic slechts één game: 6-0, 6-1.

De Tsjechische, als derde geplaatst, won vorige week het toernooi van New Haven en etaleerde ook tegen de Franse nummer 73 van de wereld haar topvorm. Mladenovic, die vorig jaar in Parijs Kvitová nog verslagen had, kreeg alle hoeken van het Arthur Ashe- stadium te zien en wist maar drie keer een winner te produceren.

Eugenie Bouchard, die in de finale van Wimbledon van Kvitová verloor, denderde eveneens de tweede ronde binnen. Ze won met 6-2, 6-1 van Olga Govortsova.

Ook Ivanovic en Stosur snel klaar

Ook Ana Ivanovic bereikte met speels gemak de tweede ronde van de US Open. De als achtste geplaatste Servische stuurde de Amerikaanse Alison Riske met 6-3, 6-0 naar huis.

Riske had het Ivanovic begin dit jaar in Auckland lastig gemaakt (5-7, 6-7) en haar start beloofde veel. Ze opende met een servicebreak, maar verloor daarna vier games op rij. De Amerikaanse kwam nog terug tot 5-3, maar dat was meteen haar laatste wapenfeit.

Samantha Stosur, die het toernooi drie jaar geleden won, schoof de Amerikaanse Laura Davis met 6-1, 6-4 aan de kant. Met harde groundstrokes vanaf de baseline dwong de 24-jarige Australische zes kansen af, waarvan ze er drie benutte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl