NOS NieuwsAangepast

Burger King koopt donutketen

Burger King koopt de Canadese fastfoodketen Tim Hortons. De Amerikaanse keten, bekend van de Whopper, betaalt daarvoor zo'n 11 miljard dollar.

Het hoofdkantoor van het nieuwe fusiebedrijf komt in Canada te staan. Volgens critici is het Burger King hier vooral om te doen, omdat het bedrijf in Canada minder belasting hoeft te betalen. Burger King zegt dat dit niet de belangrijkste reden is voor de deal.

Tim Hortons en Burger King hebben samen meer dan 18.000 vestigingen en een jaaromzet van zo'n 23 miljard dollar. De twee merken blijven afzonderlijk opereren met eigen filialen.

Koffie en ontbijt

Met de overname hoopt Burger King sterker te staan tegenover concurrenten zoals McDonald's en Starbucks. Burger King is niet zo sterk in de segmenten ontbijt en koffie, terwijl die in de VS juist het meeste groeien. Tim Hortons verkocht oorspronkelijk vooral donuts, maar is zich steeds meer gaan richten op koffie en ontbijt.

De keten heeft nu alleen nog restaurants in Canada, de VS en het Midden-Oosten. Het plan is dat Tim Hortons na de overname in meer landen zaken opent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl