NOS VoetbalAangepast

Trainer Maccabi weg om oorlog

De oorlog in Gaza heeft ook effect op het voetbal in de regio. De Spanjaard Oscar Garcia is dinsdag opgestapt als trainer van Maccabi Tel Aviv vanwege de gevechten tussen Israël en Palestijnen.

De tweede stad van Israël wordt steeds vaker bestookt met raketten. Dat is voor Garcia reden het land te verlaten. Ook de assistenten van Garcia zijn opgestapt. Jordi Cruijff, sinds 2012 technisch directeur van Maccabi, heeft de 51-jarige Pako Ayestaran (eveneens uit Spanje) aangesteld als nieuwe coach.

Leven gaat door

"Dit is een persoonlijke beslissing van Garcia. Wij hebben begrip voor zijn besluit. Maar het leven gaat door, en dat geldt ook voor deze club", reageert Cruijff nuchter. Maccabi moet donderdag in de play-offs van de Europa League een 2-0 nederlaag goedmaken tegen het Griekse Asteras Tripoli. Voor die wedstrijd wordt uitgeweken naar Cyprus.

De oorlog in Gaza zorgde er afgelopen weekend al voor dat de start van de Israëlische voetbalcompetitie werd uitgesteld. Het EK-kwalificatieduel tussen Israël en België, dat gepland stond op 9 september, is om veiligheidsredenen verplaatst naar 31 maart 2015.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl