NOS WielrennenAangepast

Degenkolb wint vierde rit Vuelta

John Degenkolb heeft de vierde rit in de Vuelta gewonnen. De Duitser van Giant-Shimano was in de 167 kilometer lange etappe veruit de snelste van een circa vijftig renners tellend eerste peloton.

De Spanjaard Vicente Reynes werd op gepaste afstand tweede en rodetruidrager Michael Matthews, winnaar van de derde etappe, eindigde als derde. De Australiër (Orica) behield de leiding in het algemeen klassement.

De renners kregen opnieuw een rit door Andalusië voorgeschoteld. De aanloop van de 165 kilometer lange rit was vlak met in de finale de acht kilometer lange Alto del Catorce por ciento (De Klim van veertien procent) met de top op 26 kilometer van de finish in Cordoba.

Moordende hitte

Ondanks de moordende hitte gingen vier renners al vroeg op pad. Sébastien Turgot, Gert Jõeäär, Jimmy Engoulvent en Javier Aramendia hadden in een mum van tijd vier minuten te pakken, een marge die net zo snel weer terugliep, toen het eerste colletje opdoemde.

Amets Txurruka meldde zich als eerste bij de vluchters op dat colletje (top op 55 kilometer van de meet). Hij ging erop en erover en alleen Engoulvent kon aanhaken. Op de laatste klim werden ze ingehaald door het peloton dat op de steilste stukken in vier stukken uiteenviel.

Aanval Valverde

Alejandro Valverde, die zich dinsdag na een val met rugklachten bij de finish meldde, bleek voldoende hersteld voor een aanval kort voor de top. Met Adam Yates, Romain Sicard en Winner Anacona in zijn wiel pakte hij een half minuutje. De Spanjaard kreeg geen hulp van zijn vluchtmaten en op negen kilometer van de finish werd het groepje ingelopen.

Degenkolb sprintte daarna op superieure wijze naar de zege. Reynés en Matthews kwamen niet eens in de beurt van de Duitser. Matthews bleef wel in het bezit van de leiderstrui.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl