Dressuurploeg verovert brons

De Nederlandse dressuurploeg is bij de wereldruiterspelen in Caen derde geworden in de teamwedstrijd. Duitsland pakte de titel, Groot-Brittannië het zilver. Nederland was titelverdediger.

Adelinde Cornelissen (Parzival) stelde als laatste ruiter een medaille veilig voor de Oranjeploeg, die door blessures van de paarden Undercover en Kingsley Siro flink verzwakt aantrad.

Het hing van Charlotte Dujardin (GB, Valegro) af of het zilver of brons zou worden. Zij verwees met de beste kür van de dag (85,271%) Oranje naar het brons. Met de derde plaats is de dressuurploeg zeker van deelname aan de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

Uitstekend debuut Van Silfhout

Duitsland was duidelijk de sterkste met een score van 241,700 procent. Met 231,343 procent bleef Groot-Britannië ver achter, Nederland kwam op 227,400.

Diederik van Silfhout, de vervanger van Daniëlle Heijkoop, maakte een uitstekend debuut. Hij beet met Arlando voor Oranje het spits af met een score van 73,414. "Ik heb eruit gehaald wat er inzit",zei hij. Hans Peter Minderhoud bracht met Johnson (74,357) het podium in zicht.

Edward Gal kwam met reservepaard Voice op 72,414 uit, wat als minste resultaat (Cornelissen scoorde 79,629 procent) werd geschrapt. Gal: "Het was zijn eerste grote kampioenschap. Hij heeft het naar omstandigheden goed gedaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl