NOS NieuwsAangepast

Nabestaanden MH17 komen bijeen

De nabestaanden van inzittenden van vlucht MH17 zijn vanavond bijeen in Nieuwegein. Op een besloten bijeenkomst worden ze bijgepraat over het werk van de repatriëringsmissie in Oekraïne tussen 1 en 6 augustus, de voortgang van het identificatieproces en het strafrechtelijk onderzoek.

Het kabinet is met een grote delegatie aanwezig. Naast premier Rutte zijn ook de ministers Asscher, Timmermans, Hennis-Plasschaert, Schippers en Opstelten en staatssecretaris Mansveld aanwezig.

Tijdens de bijeenkomst zullen vertegenwoordigers van de Koninklijke Marechaussee, het Openbaar Ministerie, het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO) en de Onderzoeksraad voor Veiligheid in korte presentaties vertellen hoe het met de onderzoeken staat. Daarnaast is veel tijd ingeruimd voor nabestaanden om met elkaar en met onderzoekers van de verschillende organisaties te praten.

Zoekactie

De Koninklijke Marechaussee speelde een belangrijke rol bij de zoekactie in het rampgebied begin deze maand. Het LTFO was verantwoordelijk voor de repatriëring en de identificatie van de lichamen. Het OM werkt met 10 officieren en 200 rechercheurs aan het strafrechtelijk onderzoek.

Inmiddels zijn er 173 slachtoffers geïdentificeerd, onder wie 112 Nederlanders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl