NOS NieuwsAangepast

Speeltuinverbod verkrachter (13)

Een jongen van 13 heeft een speeltuinverbod gekregen, omdat hij een 10-jarig meisje heeft verkracht. Ook is hij door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden.

De verkrachting gebeurde in Nieuwegein in november vorig jaar. De dader en het slachtoffer woonden in dezelfde wijk. De jongen lokte het meisje met een smoes naar een hut in de speeltuin. Hij hield haar vast en verkrachtte haar meerdere keren.

De jongen mag geen contact hebben met zijn slachtoffer. Ook mag hij op woensdag en zondag niet in de buurtspeeltuin komen. Dat moet voorkomen dat het meisje de jongen tegenkomt.

Grote impact

De verkrachting heeft grote impact gehad op het meisje van 10, zegt de rechtbank. Zij durfde niet meer buiten te spelen omdat zij bang was de jongen tegen te komen. Ook wilde zij niet meer alleen slapen in haar kamer. Na therapie gaat het volgens de rechtbank wat beter met het slachtoffer.

De jongen van 13 komt uit Somalië en woont sinds 2012 in Nederland. Zijn moeder is overleden toen hij 2 jaar was. Zijn vader werd ontvoerd en vermoord toen de jongen 7 was.

Omdat hij zo veel heeft meegemaakt op jonge leeftijd, maken deskundigen zich grote zorgen over zijn ontwikkeling. Hij wordt behandeld voor zijn psychische problemen. De jongen woont bij zijn tante in Nieuwegein.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl