NOS NieuwsAangepast

Transavia wil groeien en snijden

De Nederlandse chartermaatschappij Transavia.com wordt een prijsvechter, dat schrijft topman Matthijs ten Brink in een e-mail aan het personeel.

Er zal ook 15 procent gesneden moeten worden in de kosten, schrijft Ten Brink, "om de tickets concurrerend te houden". Het bedrijf wil over de ticketprijs en de invulling van de plannen verder niets zeggen.

De luchtvaartmaatschappij heeft een "duidelijke lijn uitgezet naar een concurrerende positie op de low cost markt", zo staat in de mail te lezen. Het bedrijf zal zich minder op de markt van toeristenbestemmingen gaan richten.

Leidende rol

Transavia gaat daarmee de concurrentie aan met maatschappijen als Ryanair en Easyjet. Het is de bedoeling dat Transavia flink gaat groeien.

Recentelijk heeft Transavia een aantal nieuwe routes geopend naar steden zoals Rome, Catania en Bari. Een woordvoerder van het bedrijf zegt dat er plannen zijn voor "meer van dit soort lijndiensten".

In de brief schrijft Ten Brink ook dat de eigenaar van Transavia, Air France-KLM, "de mogelijkheden onderzoekt om samen met Transavia een leidende positie op de Europese low cost markt te verwerven."

Niet blij

Vorige week kwamen via een Franse zakenkrant plannen naar buiten over de Franse tak van Transavia. Air France zou in die plannen een flink deel van vluchten binnen Europa overnemen. Transavia France zegt dat deze plannen "ook de Nederlandse tak van Transavia aangaan".

Vakbond van cabinepersoneel VNC laat weten dat niet iedereen bij Transavia de brief heeft ontvangen. VNC hoorde vanochtend vroeg pas van het bestaan van de brief.

Transavia maakt 8 september meer over de inhoud van de plannen bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl