NOS NieuwsAangepast

Grote wietplantage in bos Reuver

In een stuk bos in Reuver heeft de Limburgse politie 18.500 hennepplanten ontdekt. Een woordvoerder spreekt van een van de grootste plantages in de buitenlucht die ooit in Limburg zijn gevonden.

De politie kwam de wietplantage tussen Venlo en Roermond op het spoor na een tip. Al snel werden in een bosperceel aan de Sint Willibrordusdijk, vlakbij de grens met Duitsland, de duizenden planten gevonden. Ze zijn tussen de bomen geplant en niet vanaf de weg of vanuit de lucht te zien. Het gaat volgens de politie zowel om jonge als volgroeide hennepplanten.

In het bosperceel van circa 75 bij 75 meter werden ook twee waterbassins gevonden, bedoeld om de wietplanten bij droogte water te kunnen geven.

Grote klus

Politiemensen zijn begonnen om de planten met hand te verwijderen. Normaal gesproken worden landbouwmachines gebruikt om zo'n plantage te ruimen, maar het terrein is daarvoor te ontoegankelijk.

De woordvoerder van de politie kan nog niet zeggen wat de straatwaarde van de wiet is. Volgens onbevestigde berichten zou de opbrengst zo'n 14 miljoen euro zijn.

De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht en is op zoek naar getuigen. Er wordt een buurtonderzoek ingesteld bij de boerderijen in de omgeving.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl