NOS SportAangepast

"Een stunt zat er in voor Haase"

Dagelijks blikt NOS-commentator Marcella Mesker terug en vooruit op de wedstrijden van de US Open. Na de eerste dag vertelt ze over de uitschakeling van Robin Haase en Kiki Bertens in de eerste ronde en kijkt ze vooruit naar de eerste wedstrijd van Igor Sijsling.

Robin Haase was in de eerste ronde van het grandslamtoernooi dicht bij een stunt tegen Andy Murray, maar hij verloor met 3-6, 6-7 (6), 6-1, 5-7 van de Brit. "Haase zal een slapeloze nacht hebben gehad", zegt Mesker. "Zijn loting tegen Murray was niet best, maar hij had echt volop kansen, want Murray was niet fit. Het was net zo'n bizarre wedstrijd als in 2011."

Lelijk

In 2011 stonden Haase en Murray ook tegenover elkaar op de US Open. Toen verloor Haase in vijf sets van Murray en verspeelde de Nederlander een voorsprong van 2-0 in sets. Haase kwam in de beslissende set terug van een 4-0 achterstand, maar Murray trok alsnog de partij met 6-4 over de streep.

"Het was nu echt een lelijke wedstrijd", zegt de tennis-commentator. "In de vierde set leek Haase makkelijk te winnen, maar ook hij kreeg last van de hitte en kon het niet afmaken. Ik dacht: laat Murray lopen! Want dat haalt hij niet. Jammer voor Haase, want een stunt zat er in."

Warme deken

Ook Kiki Bertens had last van de hitte in haar partij tegen de Zwitserse Timea Bacsinszky, maar ging uiteindelijk ten onder aan een maagvirus. Ze moest opgeven in de tweede set bij een stand van 3-4, nadat ze de eerste set met 7-6 (7) won. "Bertens was niet lekker door een maagvirus, maar begon goed aan de wedstrijd. Toch moest ze in de tweede set opgeven, want ze viel bijna flauw en moest een paar keer overgeven op de baan. Het was ook niet meer verantwoord zeiden de artsen."

Goede loting

De enige Nederlander die overblijft in het toernooi is Igor Sijsling en hij speelt vandaag zijn eerste wedstrijd tegen Victor Estrella Burgos. "Het is een geweldige loting voor Sijsling", vertelt Mesker. "Die Estrella Burgos komt uit de Dominicaanse Republiek, een land dat niet bepaald bekendstaat als groot tennisland. Dit is zijn debuut op de US Open, hij heeft nog weinig ervaring. Een goede kans dus voor Sijsling."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl