NOS SportAangepast

"Bertens zo wankel dat ze omviel"

Een snel opkomend en heftig maagvirus heeft tennisster Kiki Bertens geveld in de eerste ronde van de US Open. De Wateringse moest maandagavond in de tweede set opgeven tegen de Zwitserse Timea Bacsinszky.

"Voordat ze de baan op ging had ze al last van haar maag. Wij dachten dat het een beetje door de spanning kwam, maar dat bleek achteraf niet zo te zijn. We zijn bij de dokter geweest en het blijkt een maagvirus te zijn, dat duurt 24 uur voordat het weg is", vertelde haar coach Martin van der Brugghen.

Ze won de eerste set nog moeizaam na een tiebreak, maar kon in de tweede set amper nog op haar benen staan. Ze viel bijna flauw en verliet huilend de baan. "Ze zag lijkbleek. Heel vervelend dat het precies op dit moment gebeurt. Dat heeft ze zelf ook tien keer gezegd, want ze stond voor en had een goede kans."

Vier keer overgegeven

"Na de eerste set is ze al de baan afgegaan en volledig leeg teruggekomen. Ze kon eigenlijk niet meer bewegen. Het werd steeds erger en ze werd steeds leger. Ze wilde iets eten, maar dat bleef niet binnen. Vier keer heeft ze in de pedaalemmer overgegeven en ze was zo wankel dat ze gewoon omviel. Ik vind het heel sneu voor haar. Ze was echt aangeslagen."

Het virus heerst in New York, hoorde Van der Brugghen van de artsen. "Ze zeiden dat er meer zijn die er last van hebben. Het komt en gaat snel en is erg heftig. Het staat los van de hitte, maar echt meehelpen zal dat ook niet. Het is een vrij ongelukkige trip in Amerika geweest met dit als slotakkoord."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl