Sjarapova te sterk voor Kirilenko

De Russin Maria Sjarapova heeft de tweede ronde van de US Open bereikt door haar landgenote Maria Kirilenko met 6-4, 6-0 aan de kant te schuiven.

Kirilenko had haar vriendin in 2010 in de eerste ronde van de Australian Open nog verrast. Ze kampte de laatste tijd echter met veel blessureleed, zakte op de wereldranglijst van de tiende naar de 113de plaats en speelde in New York pas haar achtste partij van het jaar.

Kirilenko opende nog ijzersterk. Met gretig spel en een aantal prachtige punten kwam ze op 4-2 en het publiek ging er eens goed voor zitten. Sjarapova, de kampioene van 2006, schroefde het tempo daarna op, legde veel meer diepte in haar slagen en verloor geen enkele game meer.

Wozniacki door na opgave

Caroline Wozniacki bereikte voor de zevende keer in acht deelnames de tweede ronde. De verliezend finaliste van 2009 zag haar opponente Magdalena Rybáriková geblesseerd opgeven op 6-1, 3-6, 2-0.

Rybáriková haalde vorige week in New Haven nog de finale, maar kreeg daarin last van een bovenbeenblessure. Die kwetsuur speelde haar ook parten tegen Wozniacki. De Deense kende geen genade en won met overmacht de eerste set.

De Slowaakse leek echter door de pijn heen te kunnen bijten. Met afwisselend spel bracht ze Wozniacki in de problemen en ze won zelfs de set. Rybáriková onderging vervolgens opnieuw een lange blessurebehandeling. Ze probeerde het daarna nog wel, maar werd al snel gebroken en staakte alsnog de strijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl