NOS SportAangepast

Haase: ik zat tegen de kramp aan

Robin Haase was in de eerste ronde van de US Open dicht bij een stunt tegen Andy Murray. De Schot had last van kramp, maar desondanks wist de Hagenaar de partij niet naar zich toe te trekken. "Ik was zelf ook aan het worstelen, alleen ik laat het niet zien", reageerde Haase na de 3-6, 6-7 (6), 6-1, 5-7 nederlaag.

"Ik zat tegen de kramp aan. Het was een aanslag op mijn lichaam", aldus Haase, die niet extra baalde omdat hij bijna gestunt had. "Je hebt kansen, dus je baalt gewoon, maar het komt niet harder aan dan normaal omdat het Murray is."

Met name in de vierde set liep Murray af en toe strompelend over de baan. "Ik heb me geen moment aan hem gestoord, want ik was druk met mijn eigen situatie. De vraag was alleen hoe geblesseerd hij was. Ik dacht op een gegeven moment wel dat ik aan de winnende hand was."

Murray: dit is niet normaal

Murray had geen verklaring voor zijn fysieke malheur. "Ik weet niet precies waar het door kwam, misschien door de hitte, maar ik kreeg al na een uur en drie kwartier spelen kramp. Dat is niet normaal", aldus de Schot.

"In de derde set wist ik al niet meer wat ik moest, er vol voor gaan om de wedstrijd in drie sets te beslissen of energie sparen. Op het einde probeerde ik maar zonder al te veel te lopen te spelen. Gelukkig kon ik daar alsnog mee winnen", verklaarde Murray.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl