Moeizame zege Real Madrid

Real Madrid is de nieuwe competitie met een zege begonnen. De sterrenbrigade van coach Carlo Ancelotti won op eigen veld met 2-0 van het gepromoveerde Córdoba CF.

Een soepele overwinning was het niet. Karim Benzema bracht de thuisploeg weliswaar na een half uur op 1-0, maar de beslissende tweede treffer van Cristiano Ronaldo viel pas in de slotminuut. Bij Real waren ook de aanwinsten Toni Kroos en James Rodríguez van de partij.

Oud-Vitesse-aanvaller Mike Havenaar maakte zijn competitiedebuut bij Córdoba, dat gecoacht wordt door voormalig Vitesse-trainer Albert Ferrer.

Gelijkspel Atlético

Atlético Madrid liep bij zijn eerste optreden in de nieuwe competitie direct averij op. De landskampioen en winnaar van de Spaanse Super Cup bleef op bezoek bij Rayo Vallecano steken op een 1-1 gelijkspel.

Defensief had Atlético zijn zaakjes aardig op orde, maar aanvallend stelde het teleur. Mario Mandzukic kreeg voor rust een paar flinke kansen, maar sprong daar onzorgvuldig mee om. Twintig minuten voor tijd was Manucho dicht bij een treffer, maar Atlético-doelman Moya keerde zijn kopbal.