NOS SportAangepast

Badmintonners openen WK sterk

De Nederlandse badmintonners zijn goed begonnen aan de WK in Kopenhagen. Alle Nederlanders die in de Deense hoofdstad op de baan verschenen, wonnen hun partij.

In het mannenenkelspel was Erik Meijs de eerste Nederlandse troef die in actie kwam. Hij versloeg de Nieuw-Zeelander Joe Wu met 21-16, 21-13.

Samantha Barning en Iris Tabeling moesten in het dubbel een set toestaan aan de Amerikaanse vrouwen Eva Lee en Paula Lyn Obanana, maar wonnen uiteindelijk ook: 23-21, 14-21, 21-14.

Tweede partij Barning

Voor Barning was de partij tegen de Amerikaanse vrouwen haar tweede wedstrijd van de dag. Eerder al speelde ze samen met Jorrit de Ruiter in de eerste ronde van het gemengd dubbel. Daarin waren ze met 21-16, 22-20 te sterk voor het Duitse duo Peter Käsbauer/Isabel Herttrich.

Jacco Arends en Selena Piek wonnen hun partij in het gemengd dubbel na een 17-13 achterstand in de eerste set alsnog in tweeën van het Poolse koppel Robert Mateusiak/Agnieszka Wojtkowska: 21-19, 21-14. In de tweede ronde treffen ze het als derde geplaatste Deense duo Joachim Fischer Nielsen en Christinna Pedersen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl