NOS NieuwsAangepast

"Russische tankcolonne gestopt"

Het Oekraïense leger zegt de Russische tanks die eerder vandaag Oekraïne zouden zijn binnengedrongen tot stilstand te hebben gebracht. Oekraïense grenswachten zouden bij Novoazovsk twee tanks hebben vernietigd en leden van een "spionage-sabotagegroep" hebben overmeesterd.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov zei tegen journalisten dat hij de berichten over het konvooi niet kent. "Er is veel desinformatie over invasies van ons in de media."

Volgens Kiev bestond het konvooi bij het overschrijden van de Russisch-Oekraïense grens uit tien tanks en twee pantserwagens. Er zouden Russische militairen in zitten die zich als pro-Russische separatisten voordoen. Oekraïense troepen blokkeren een verdere opmars van het konvooi, zegt het leger.

Zorgen

De Oekraïense president Porosjenko zegt dat hij zich grote zorgen maakt over de aanvoer van nieuw militair materieel vanuit Rusland naar Oekraïne.

Hij maakt zich ook zorgen over het voornemen van Moskou om een nieuw hulpkonvooi naar Oost-Oekraïne te sturen. Hij gelooft niet dat het de Russen alleen om humanitaire hulp te doen is, maar dat zij ook de separatisten in Oost-Oekraïne te hulp willen komen.

Minsk

Porosjenko en de Russische president Poetin ontmoeten elkaar morgen in Wit-Rusland. In de hoofdstad Minsk spreken vertegenwoordigers van de douane-unie van Rusland, Wit-Rusland en Kazachstan met die van de Europese Unie over de handelsbetrekkingen die Oekraïne met beide handelsblokken onderhoudt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl