NOS VoetbalAangepast

Droom komt uit voor Toornstra

Jens Toornstra is maandag gepresenteerd als nieuwe aanwinst van Feyenoord. De 25-jarige middenvelder doorstond de medische keuring en tekende voor vier jaar.

Met het zetten van zijn handtekening is een droom uitgekomen voor Toornstra, die als kind samen met zijn vader veelvuldig te vinden was op de tribunes van De Kuip. "Feyenoord is in alles een topclub. De grootte van de club, de historie, de supporters", zei hij bij zijn presentatie.

Toornstra had geen uitgesproken idool als kind, maar was wel erg gecharmeerd van de Argentijnse spits Julio Ricardo Cruz. "Maar het was meer de sfeer in het stadion die het voor mij deed, heel erg mooi. Je merkt het ook als je hier als tegenstander speelt."

Felle concurrentiestrijd

Met de komst van Toornstra zal het druk worden op het middenveld van Feyenoord. Naast de vaste krachten Jordy Clasie, Lex Immers en Tonny Vilhena geeft trainer Fred Rutten ook vaak speelminuten aan Ruud Vormer en Rick Karsdorp.

Concurrentie volop dus voor Toornstra. "Het is aan mij om te laten zien dat ik in de basis hoor te staan. Maar ik moet eerst nog maar eens zien hoe het hier allemaal gaat. Ik probeer mij zo snel mogelijk aan te passen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl