NOS WielrennenAangepast

Olympia's Tour moet gaan betalen

De organisatie van Olympia's Tour krijgt een incassobureau achter zich aan, omdat er over de afgelopen twee jaar nog ongeveer 50.000 euro aan prijzengeld niet betaald is. Dat meldt AD Sportwereld.

Het bureau Cycling Service, dat bemiddelt tussen de organisaties en renners, heeft het incassobureau ingeschakeld. In het uiterste geval wil Cycling Service de stichting van Olympia's Tour failliet laten verklaren en de uitvoerend organisator Frank Boelé persoonlijk aansprakelijk stellen.

Olympia's Tour werd dit jaar gewonnen door Berden de Vries en vorig jaar door Dylan van Baarle.

Bekend probleem

Dat organisaties van wielerwedstrijden nalatig zijn met het uitkeren van prijzengeld, is een bekend probleem, dat eerder dit jaar door Stef Clement via Twitter de wereld in werd geslingerd.

"Ik was mijn belastingaangifte aan het invullen en ik kwam erachter dat ik slechts van vijf van de veertien wedstrijden die ik in 2013 reed, prijzengeld had ontvangen. En sommige koersen zijn inmiddels in 2014 ook alweer gereden", liet hij in februari weten.

Volgens de reglementen van de internationale wielerunie moet een organisatie van een wedstrijd binnen negentig dagen na afloop het prijzengeld uitkeren. De UCI kan een wedstrijd van de agenda halen als de organisatie niet vóór de volgende editie het prijzengeld heeft uitgekeerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl