NOS NieuwsAangepast

Vechten met politie bij feestje R'dam

In Rotterdam-Zuid is vannacht een verjaardagsfeest uit de hand gelopen. Surveillerende agenten kwamen iets na twaalven op harde muziek af in de Sevenaerstraat en troffen daar een feesttent aan met zo'n 50 mensen. Velen van hen waren dronken.

De agenten vroegen aan twee nuchtere feestvierders of de muziek wat zachter mocht. Toen ze wegliepen, gooide iemand met volle kracht een bierflesje tegen de politiebus. Daarna keerde een deel van de groep zich tegen de politie.

Geweld

De agenten wisten de gooier van het flesje met pepperspray in zijn gezicht spuiten, maar toen ze hem wilden aanhouden, werden ze met geweld tegengehouden. Ook de opgetrommelde assistentie was de menigte niet de baas.

De agenten werden in en rond de feesttent belaagd. Zo zou een 51-jarige man uit Rotterdam een bierfles naar het hoofd van een agent hebben gegooid en verzette hij zich hevig bij zijn aanhouding. Twee agenten raakten daarbij gewond. Een vrouw van 46 smeet vervolgens een baksteen door de ruit van de politieauto. Ook zij is opgepakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl