NOS NieuwsAangepast

"Begroting op haar na rond"

De besprekingen over de begroting voor volgend jaar zijn in de afrondende fase. Dat zei D66-leider Pechtold na afloop van het overleg met het kabinet op het ministerie van Financiën. Volgens hem moeten er nog een paar kleine punten uitgewerkt worden, vooral tekstueel.

Woensdag komen kabinet, coalitie en de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP nog een keer bij elkaar. Pechtold denkt dat ze er dan uit zullen komen.

SGP-leider Van der Staaij is ook positief over de voortgang van de gesprekken maar ziet nog wel wat knopen die moeten worden doorgehakt. ,,De ruimte is beperkt, het wordt geen feestverhaal volgend jaar. We moeten lastige keuzes maken.''

Nullijn

PvdA-leider Samsom zei te hopen dat veel mensen er volgend jaar een klein beetje op vooruit gaan, maar hij weet niet of dat zal lukken. Eerder was al afgesproken dat de nullijn voor ambtenaren vanaf 2015 verdwijnt. Dat betekent dat overheidspersoneel er voor het eerst in jaren weer in salaris op vooruit zal gaan.

Ook VVD-fractievoorzitter Zijlstra liet weinig los over de inhoud van de plannen, die officieel op Prinsjesdag bekend worden gemaakt. "Het wordt wel een heel ander jaar dan 2014", zei hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl