NOS NieuwsAangepast

Personeel Malaysia Airlines vertrekt

186 medewerkers van Malaysia Airlines hebben de eerste helft van dit jaar ontslag genomen. Dat heeft een Maleisische vakbond voor cabinepersoneel bekendgemaakt. Er werken nu nog ongeveer 3000 pursers en stewardessen bij Malaysia Airlines.

De luchtvaartmaatschappij werd het afgelopen jaar getroffen door twee rampen. In maart verdween vlucht MH370 met 239 inzittenden van de radar. Het toestel was onderweg van Kuala Lumpur naar Peking en is nog steeds niet teruggevonden. In juli werd vlucht MH17 neergehaald boven Oost-Oekraïne. Alle 298 inzittenden kwamen daarbij om het leven. Onder hen waren 196 Nederlanders.

Volgens de vakbond zijn veel cabinemedewerkers bang geworden na de gebeurtenissen. Sommige van hen nemen ontslag onder druk van hun familie.

Onderbezetting

De leider van de vakbond wijst erop dat Malaysia Airlines als gevolg van het aantal vertrekkers kampt met onderbezetting. Veel werknemers moeten nu 12 uur per dag werken. Het werven van nieuwe mensen verloopt traag. "Het is een moeilijke tijd. Het is erg genoeg als er één vliegtuig verongelukt, maar twee in zo'n korte tijd is meer dan we aankunnen. Dat geldt vooral voor onze vrouwelijke collega's."

Malaysia Airlines geeft sinds de vermissing van vlucht MH370 geestelijke ondersteuning aan alle medewerkers die dat willen. Sommigen klagen over terugkerende nachtmerries, zij hebben psychiatrische hulp gezocht om de gebeurtenissen te kunnen verwerken. Verder zijn er klachten over gebrek aan begrip van passagiers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl