NOS VoetbalAangepast

Zivkovic drie duels aan de kant

Ajacied Richairo Zivkovic is door de tuchtcommissie van de KNVB voor vier duels, waarvan één voorwaardelijk, geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in het duel van Jong Ajax met FC Volendam.

Zivkovic werd bij een 4-0 achterstand uit het veld gestuurd na een harde overtreding op Ludcinio Marengo. Jong Ajax verloor het duel met 5-0.

De 17-jarige Zivkovic werd afgelopen zomer als grote belofte van FC Groningen naar Amsterdam gehaald, maar de aanvaller moet van trainer Frank de Boer eerst ervaring opdoen in het tweede elftal. Daar mag hij nu een kleine maand niet in actie komen. Tot het moment dat Jong Ajax de drie wedstrijden gespeeld heeft (maandag 15 september) mag hij ook niet actie komen voor het eerste elftal.

Dijkhuizen blijft geschorst

De vier duels schorsing die verdediger Henk Dijkhuizen van Roda JC opgelegd kreeg, blijft gehandhaafd. De tuchtcommissie van de KNVB bevestigde het oordeel van de aanklager betaald voetbal maandag nadat Roda JC niet akkoord was gegaan met het schikkingsvoorstel. Dijkhuizen kreeg vrijdag in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven (2-1 winst) rood na een harde tackle.

In de straf heeft de tuchtcommissie rekening gehouden met eerdere overtredingen en schorsingen van Dijkhuizen. Roda JC overweegt in beroep te gaan, maar kan in de tussentijd sowieso niet beschikken over de speler. De ploeg speelt maandag uit tegen FC Volendam.

Als de straf blijft staan is Dijkhuizen op 23 september weer inzetbaar in de bekerwedstrijd thuis tegen sc Heerenveen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl