NOS SportAangepast

Dressuurequipe op medaillekoers

De Nederlandse dressuurploeg heeft op de Wereldruiterspelen in Caen uitzicht op een medaille. Debutant Diederik van Silfhout presteerde boven verwachting, waarna Hans Peter Minderhoud tot een nog iets hogere jurywaardering kwam.

Minderhoud kreeg voor zijn optreden met Johnson 74,357%, Van Silfhout (met Arlando) scoorde 73,414. Titelhouder Nederland is halverwege tweede in de tussenstand achter Duitsland dat na de proeven van Kristina Sprehe (Desperados/78,814) en Fabienne Lütkemeier (Dagostini/73,588) nog niet uit beeld verdwenen is.

Edward Gal (Voice) en Adelinde Cornelissen (Parzival) rijden dinsdag. Dan ook worden de prijzen verdeeld.

Vervanger

De Nederlandse dressuurploeg kreeg kort voor het WK twee flinke tegenslagen te verwerken. Glock's Undercover, het toppaard van Edward Gal, ontbreekt vanwege een blessure en Daniëlle Heijkoop moest afzeggen vanwege een kwetsuur van haar paard Kingsley Siro.

Van Silfhout werd op het laatste moment als vervanger aangewezen. Mede dankzij zijn goede score heeft Nederland een reële kans op een podiumplaats, waarmee ook meteen kwalificatie voor de Spelen in Rio een feit zou zijn.

"Ik ben dik tevreden", reageerde Van Silfhout. "Arlando was even afgeleid door een camera. Daarna ben ik gewoon gaan rijden. Steeds weer voelde hij top aan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl