NOS SportAangepast

Mooren snel uitgeschakeld op WK

Op de WK judo in het Russische Tsjeljabinsk is Jeroen Mooren op de openingsdag niet verder gekomen dan de tweede ronde.

De 29-jarige Nijmegenaar verloor in de klasse tot 60 kilogram van de Georgiër Amiran Papinasjvili. De Europees kampioen van 2013 sloeg met waza-ari toe. Mooren was het toernooi goed begonnen met een zege op Elnur Alijev. Hij nam de Est in een houdgreep.

"Ik voelde me best sterk"

"Hij is heel sterk en staat heel stevig," zei Mooren achteraf over zijn tegenstander in de tweede ronde. "Ik begon de partij wel goed. Ik voelde me best sterk, maar hij maakte halverwege de partij een waza-ari omdat ik iets te veel wilde. Daarna wordt het lastig."

Ondanks de snelle uitschakeling op het WK gaat de knop bij Mooren snel om. "Het is wel een flinke teleurstelling, maar ik ga ook alweer vooruitkijken naar het volgende toernooi. Er komen belangrijke toernooien aan in de kwalificatie voor Rio."

Geen Nederlanders

Er verschijnen op de openingsdag geen andere Nederlanders op de tatami. Behalve de klasse tot 60 kilogram bij de mannen staat de klasse tot 48 kilogram voor de vrouwen op het programma. In de laatstgenoemde klasse is Nederland niet vertegenwoordigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl