NOS NieuwsAangepast

Hotel ontruimd om brand Sittard

In Sittard is een hotel ontruimd vanwege een grote brand in een sporthal. Iets na 04.30 uur vannacht brak de brand uit in een lege sporthal op het terrein van sportopleiding CIOS.

Het hotel ligt vlak bij de hal en uit voorzorg zijn de 18 gasten ergens anders ondergebracht. Bij de brand is veel rook vrijgekomen.

Onder controle

Er is niemand gewond geraakt en er is geen verhoogde concentratie schadelijke stoffen gemeten. Wel zat er in montagekit in het gebouw een heel klein beetje asbest verwerkt. De brandweer zegt dat de asbest zich niet via de lucht verspreid heeft.

De brandweer heeft groot materieel ingezet om het vuur te blussen en de brand is inmiddels onder controle. De sporthal in Sittard werd al een tijd niet meer gebruikt en stond op de nominatie om gesloopt te worden.

Omdat het pand gesloopt zou worden, wordt er gespeculeerd dat de brand is aangestoken. Volgens een woordvoerder van de brandweer is dat moeilijk vast te stellen. "De brand is begonnen in de kelder van het gebouw, daar is zoveel bluswater in terechtgekomen dat we de oorzaak waarschijnlijk niet meer kunnen achterhalen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl