NOS VoetbalAangepast

"Cocu sloeg slag met Narsingh"

De topper tussen Ajax en PSV (1-3) kwam zondagavond als eerste ter tafel in Studio Voetbal. "Juniorenvoetbal", zei Jan Mulder over de manier van verdedigen.

"Voor Nederlandse begrippen een mooie wedstrijd", stelde Willem Vissers. "Wel te traag. Dat is een groot verschil met topcompetities. Als je na een eredivisiewedstrijd naar de Spaanse of Engelse competitie kijkt, heb je het gevoel dat je naar een andere sport zit te kijken."

"Boilesen smeet met zijn krachten"

Volgens Jan van Halst, die zijn rentree maakte bij Studio Voetbal, lag de sleutel van succes van PSV bij coach Phillip Cocu en zijn beslissing om Luciano Narsingh als rechtsbuiten op te stellen tegenover linksback Nicolai Boilesen. De vleugelaanvaller scoorde en gaf een assist.

"Heel bijzonder", zei Van Halst, terwijl zijn woorden werden geïllustreerd door de beelden. "Cocu deed gewoon een tegenzet. Daar is de slag geslagen. Het was prachtig om het spel tussen Boilesen en Narsingh te zien. Als je ziet hoeveel Boilesen diep ging. Hij smeet met zijn krachten. Na een uur was hij op en kon hij niet meer aanzetten. Narsingh wel."

"PSV verder dan vorig seizoen"

Co Adriaanse meldde dat PSV een stuk verder is dan vorig seizoen. "Vorig seizoen begon PSV ook goed en nu hebben ze min of meer hetzelfde team, maar zijn ze een jaar verder. Georginio Wijnaldum en Memphis Depay hebben een WK gespeeld."

"Wijnaldum heeft in het concept van Van Gaal op het WK leren meeverdedigen en verantwoordelijkheid nemen", ging Adriaanse verder. "En Cocu is door schade en schande wijzer geworden. In de breedte is PSV ook sterker geworden."

"Zo slecht was Ajax niet"

Volgens Adriaanse hoeft Ajax niet te wanhopen. "Zo slecht was Ajax niet", zei hij. "De wedstrijd was in evenwicht, maar die eerste counter deed Ajax de das om."

Volgens Vissers mag Ajax wel wat meer investeren in spelers. "Ajax speculeert op de groei van jeugdspelers. Toch jammer voor de seizoenkaarthouders. Het is de club met het meeste geld."

"Het huidige Ajax is sterk genoeg om kampioen te worden", reageerde Adriaanse. "Dan kan je beter de hand op de knip houden en alles zetten op de jeugdopleiding."

"Sinkgraven beter dan Ziyech"

El Ghazi opende de score voor Ajax. De negentienjarige buitenspeler kon Vissers bekoren. "Een mooie speler", stelde de journalist van de Volkskrant. Adriaanse zag ook elders op de velden opvallende spelers.

"Elk team heeft wel een paar leuke voetballers", aldus Adriaanse. "Joris van Overeem bij Dordrecht, Ali Messaoud bij Willem II, Daryl van Mieghem van Excelsior en Daley Sinkgraven bij sc Heerenveen bijvoorbeeld."

"Sinkgraven is de nieuwe nummer tien van Heerenveen", vervolgde Adriaanse. "Hij is de nieuwe Ziyech, maar misschien wel beter in de omschakeling en verdedigend. Aan de zijkant kan hij ook gevaarlijk zijn. Hij is in staat mensen te passeren."

De uitzending werd afgesloten met het thema van de week: de ALS Ice Bucket Challenge. Ook presentator Jack van Gelder kreeg een bak met ijswater over zich heen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl