NOS SportAangepast

Mooren: nog afvallen voor WK judo

Jeroen Mooren begint maandag aan de wereldkampioenschappen judo in het Russische Tsjeljabinsk. De 29-jarige judoka uit Nijmegen, die uitkomt in de klasse tot 60 kilogram, moet nog wel even werken aan zijn lichaam. Hij moet namelijk nog afvallen.

"Het gaat om de laatste paar onsjes en dat is vooral vocht", laat een ontspannen Mooren weten. "Dat gaat in de sauna gebeuren waarschijnlijk, dus dat is geen probleem."

Mooren weegt nu 60,1 kilo en moet de laatste 24 uur goed op zijn eten en drinken letten wil hij op de mat verschijnen. "De laatste paar uren mag er niet worden gedronken en moet er een beetje worden gezweet. Ik moet onder de 60 zijn."

Alijev en Papinashvili

De loting koppelde Mooren aan de Est Elnur Alijev. "Een pittige loting. Het is een ervaren judoka, maar het moet te doen zijn. Als ik verder ga, dan wordt het hard knokken tegen Amiran Papinasjvili uit Georgië. Hij is echt wereldtop. Ik heb twee keer eerder van hem verloren en hij is daarom niet mijn favoriete tegenstander."

Of er überhaupt favoriete tegenstanders bestaan, betwijfelt Mooren. "Het liefst tref je allemaal 'makkies', maar zo werkt het niet op een WK."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl