NOS NieuwsAangepast

Israël sluit grensovergang Erez

Israël heeft de grensovergang bij Erez gesloten nadat de plaats vanuit de Gazastrook was beschoten door raketten. Bij de beschietingen raakten vier mensen gewond.

De overgang werd gebruikt door hulpverleners, journalisten en Palestijnen die toestemming hadden Gaza in en uit te reizen.

Sinds gisteravond zijn er meer dan honderd raketten op Israël afgeschoten, zegt het Israëlische ministerie van Defensie.

Hamas-leider

Volgens Palestijnse bronnen zijn er bij de bombardementen in Gaza vandaag zeker acht mensen omgekomen, onder wie een vrouw en drie kinderen.

Het Israëlische leger zegt dat onder de doden in de Gazastrook een financieel leider van Hamas is, maar dat is niet bevestigd door de Palestijnen. Eerder deze week werden al drie militaire leiders van Hamas gedood.

Bestand

Het geweld laaide deze week weer op na anderhalve week van relatieve rust. Dinsdag werd het bestand tussen Israël en de Palestijnen geschonden.

Bij het geweld van de afgelopen zes weken zijn meer dan 2000 Palestijnen om het leven gekomen. Aan Israëlische zijde vielen 67 doden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl