NOS WielrennenAangepast

"Sprint was een grote puinhoop"

Ze hoopten op de dagzege, maar de Nederlandse wielerformaties Belkin en Giant-Shimano zagen Nacer Bouhanni er in de tweede etappe van de Vuelta met de bloemen vandoor gaan. "Het is niet verlopen als gehoopt, maar ik hoop dat we meer kansen krijgen", zei Belkin-renner Robert Wagner.

Het was een stressvolle slotfase in de straten van San Fernando, waar Moreno Hofland nog wel als negende finishte. "In de finale verloor een renner voor me zijn pedaal, dus moest ik een kleine opening dichten en had daardoor niet voldoende over", verklaarde de 22-jarige debutant.

Wagner fungeerde als piloot voor Hofland en de eveneens snelle Duitser Paul Martens. "Het was behoorlijk hectisch in de finale", zei Wagner. "Maar ik had niet anders verwacht. We hebben het tot ongeveer twee kilometer van de finish erg goed gedaan en zaten in de juiste positie met Paul en Moreno. Op 1,2 kilometer van de meet was het een grote puinhoop, daar verloor ik mijn wiel. Een man van Giant-Shimano miste de bocht en toen stond Moreno er alleen voor. Ik kon hem niet meer helpen."

Teleurstelling

Bij Giant zagen ze dat topsprinter John Degenkolb net tekort kwam. Hij werd tweede. "Grote teleurstelling over de gang van zaken vandaag. We moeten een aantal dingen beter doen de volgende keer, want het is duidelijk dat John erg snel is", twitterde Koen de Kort.

Maarten Tjallingii was betrokken bij een valpartij. "Hij crashte en viel aan de kant van de weg een meter naar beneden", zag Belkin-ploegleider Nico Verhoeven. "Hij had het zwaar in de laatste kilometers en finishte na een gevecht op een minuut van de winnaar." Ook Stef Clement liep achterstand op. Hij reed lek in de finale en kwam op 5.26 als 198ste en laatste over de finish.

Betancur, Pinot

Van de klassementsrenners was er tijdverlies voor Carlos Betancur (1.15) en Thibaut Pinot (1.17). De Franse nummer drie van de Tour de France verloor zaterdag in de ploegentijdrit ook al tijd en staat na twee etappes al op 2.51 van leider Alejandro Valverde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl