NOS SportAangepast

Nederland stelt teleur op estafette

De Nederlandse estafettemannen hebben bij de EK zwemmen in Berlijn niet voor een verrassing kunnen zorgen. De ploeg had zich als achtste voor de finale van de 4x100 meter wisselslag geplaatst en werd in de eindstrijd ook achtste.

Bastiaan Lijesen (rug), Bram Dekker (school), Joeri Verlinden (vlinder) en Sebastiaan Verschuren (vrij) waren met 3.37,85 weliswaar 1,35 sneller dan in de series, maar de achterstand op de Britse winnaars was maar liefst zes seconden.

Chris Walker-Hebborn (eerder twee keer goud, eenmaal brons), Adam Peaty (drie keer goud), Adam Barrett en Benjamin Proud (brons) bezorgden de Britten het negende goud van deze EK.

Vrouwen eindigen als vierde

Op de 4x100 meter wisselslag konden de Nederlandse estafettevrouwen net geen medaille veroveren. De ploeg eindigde als vierde, op 0,36 van nummer drie Groot-Brittannië.

Na de eerste twee zwemsters, Wendy van der Zanden (rugslag) en Moniek Nijhuis (schoolslag), lag Nederland nog zevende. Inge Dekker (vlinderslag) zwom Oranje vervolgens naar de vijfde plaats, waarna Heemskerk (vrije slag) nog één plaatsje wist te winnen.

Het goud ging naar de Deense dames. Mie Nielsen, Rikke Möller Pedersen, Jeanette Ottesen en Pernille Blume waren met 3.55,62 ook nog 0,17 sneller dan het Europees record van Duitsland uit 2009.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl